Arjen nopeat Kalaruoat Reseptit

MasterChef mustikkalohi

MasterChefistä tuttu mustikkalohi onnistuu helposti myös uunissa. Mustikkalohi saa kauniin värin ja herkullisen vivahteen kotimaisesta mustikasta. Näin saat jotain uutta ja inspiroivaa kotikeittiöösi.

Parhaan lopputuloksen saat kypsentämällä lohen annospaloina Sous Videssä eli “tyhjiössä”. Tutustuin tekniikkaan MasterChef kilpailun aikana ja rakastuin sen tuomaan tasaiseen lopputulokseen. Sous Vide-tekniikalla mustikka marinoi lohta koko kypsentämisen ajan ja saat erittäin tasaisen lopputuloksen. Resepti sisältää vinkkejä lohen kypsentämiseen sirkulaattorilla sous vide-tekniikkaa käyttäen.

Ainekset:

4hlö / 30 min / CO2 = 0,6kg/100g

  • 800 g lohifilee
  • 1 rkl suolaa
  • 3-4 dl (200g) mustikoita

Uunimustikkalohi:

  1. Aseta lohifilee uunivuokaan.
  2. Ripottele päälle suola ja mustikat. Voit hieroa mustikkaa hieman lohen pintaan, jolloin saat tasaisemman lopputuloksen.
  3. Paahda 175-asteessa noin 30-35 minuuttia.

Sousvide mustikkalohi:

  1. Leikkaa lohet annospaloiksi (200g per syöjä)
  2. Hiero 1 dl mustikoita per lohipala. Lisää myös suola.
  3. Vakumoi lohet mustikan ja suolan kanssa. Voit myös kääriä lohet tiiviisti elmukelmuun. Muista kääriä monta kierrosta tai laittaa lohet minigrip pussiin ilmansyrjäyttämistekniikalla.
  4. Lisää kattilaan vesi ja aseta sirkulaattori 50-asteeseen.
  5. Aseta lohet sous videen noin 35 minuutiksi.

Vinkit Sous Videen:

  1. Vakumoi tuote tai kääri se tiiviisti elmukelmuun. Voit myös laittaa raaka-aineet minigrip pussiin ilmansyrjäyttämistekniikalla.
  2. Kuumenna vesi sirkulaattorilla haluamaasi asteeseen.
  3. Upota tuote veteen (voit käyttää apuna myös painoa)
  4.  Tutustu kypsennyslämpötiloihin ja kypsennysaikoihin. Vesi pysyy aina samassa lämpötilassa, joten ylikypsennyksen vaaraa ei ole.

 

 

Kokeile myös mustikkagraavattu-lohi/

Hiilijalanjälki laskettu (lähde) : https://www.jamix.com/fi/