Arjen nopeat Juhlat Kasvisruoat Reseptit

Parsa-vuohenjuustopiirakka lehtitaikinasta

Parsa-vuohenjuustopiirakka

Suolaiset piirakat ovat kevään- ja kesän juhlien kestosuosikkeja. Käyttämällä valmista lehtitaikinaa, valmistat maukkaan piirakan nopeasti isommallekin porukalle. Parsa- vuohenjuustopiirakka on myös nopeaa herkkua yllättävään pikkusuolaisen nälkään. Piirakka kätkee sisälleen suolaisen vuohenjuustotäytteen sekä sesongin vihreät parsat.

Ainekset:

1 lehtitaikinalevy 400g

siemeniä, kuten chian- tai seesaminsiemeniä

1 prk ranskankermaa

150 g levitettävää vuohenjuustoa

1 hienonnettu valkosipulinkynsi

2 rkl oliiviöljyä

500 g vihreää parsa

mustapippuria ja sormisuolaa

½ sitruuna

rucolanversoja

Ohje:

  1.  Sulata taikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli se hieman isommaksi ja nosta leivinpaperin päälle matalalle uunipellille. Pistele pohja haarukalla ja leikkaa taikinaan reunat niin, että veitsi ei osu pohjaan saakka. Voitele taikinan reunat kananmunalla tai oliiviöljyllä ja ripottele reunoihin siemeniä. Laita uuni lämpiämään 215 asteeseen.
  2.  Sekoita keskenään ranskankerma, vuohenjuusto, valkosipuli ja oliiviöljy. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja mustapippuria. Kaada vuohenjuustoseos pohjan päälle.
  3. Huuhtele parsat ja poista puiset perät veitsellä. Kuori parsat kevyesti. Nosta piirakka uunista ja levitä parsat piirakan päälle. Paista uunin alalämmöllä 25 minuuttia.

parsa-vuohenjuustopiirakka lehtitaikinaan