Bali Ruokamatkat Thaimaa

Paljon maksoi kaksi kuukautta Thaimassa ja Balilla 2019?

Kokoan tähän artikkeliin 2kk Aasian reissun kulut kahdelta henkilöltä. Olimme yhteensä 5 viikkoa Thaimaassa ja 3 viikkoa Balilla ajankohtana 22.10-17.12.2019. Bangkokissa vierähti yhteensä kuukausi, Pattayalla ja sen saarilla viikko, sekä Balilla (Ubud, Uluwatu, Kuta ja Seminyak) 3 viikkoa.

Kyseessä oli ihan omatoimimatka; molemmat meistä ottivat mukaan yhden ison, sekä pienen matkalaukun. Varailimme majoituksia päivä pari etukäteen ja periaatteessa menimme minne halusimme ja teimme mitä halusimme. Kyseessä ei siis todellakaan ollut mikään reppureissu, vaan hotellielämää matkalaukut kourassa.

Kirjoitin alas paljon reissu tuli kustantamaan pääpiirteissään. Kommentoi tai laita ihmeessä viestiä jos on enemmän kysytävää<3

Aloitetaan liikkumisesta: Lennot: Finnair meno-paluu Helsinki-Bangkok 640e / hlö. Bangkok-Bali meno-paluu190e/hlö. (Matkalaukku 25e) Varasin molemmat lennot noin puoli vuotta etukäteen. Hintaa nostaa myös peruutusturva. Maksoimme myös junan Joensuu- Helsinki välille meno ja tulo päiville ja ne teki yhteensä 66e/hlö.

Kohteissa liikkuminen; Bangkokissa suosittelen hommaamaan majoituksen BTS skytrain aseman läheltä. Tällä ilmajunalla pääsee todella kätevästi ja nopeasti liikkumaan paikasta toiseen, sillä Bangkok ei ole mikään pikku city. Matka suuntaansa skytrainilla maksoi noin 0,5-1,5 euroa. Myös Bangkokissa crab taksi on melkein yhtä halpa vaihtoehto. Aloitus maksu on noin euron ja yleensä puolenkin tunnin taksimatka irtoaa helposti alle 10 eurolla. Muista aina pyytää taksia laittamaan mittari päälle, eikä kannata sovitella hintaa etukäteen, koska yleensä joudut maksamaan enemmän kuin mitä mittari olisi näyttänyt. Crab sovellus kannattaa ladata myös puhelimeen, sillä taksin voi tilata hakemaan. Kuitenkin jos kaupungilla tarvitsee taksia niin eikun käsi ylös ja odottamaan, että seuraava taksi sattuu kohdalle. Kävimme myös reissullamme Pattayalla ja Bangkok-Pattaya välin taksilla saa noin 50 eurolla. Eli menopaluu tekee noin 100, eli 50e per henkilö tässä tapauksessa. Pattayalla on paljon lavatakseja, niitä käyttäessä muista tinkiä! Kävimme Koh Larn saarella Pattayalla ja sinne lauttakyyti maksoi pari euroa suuntaansa.

Balille kannattaa ladata bluebird sovellus. Bluebird on halpa ja turvallinen taksifirma. Bluebird taksin voi varata samalla tavalla, kun äsken mainitsemani crabin, tai ottaa suoraan kadun varresta. Lentokentältäkin kannattaa ottaa bluebird taksi, me otimme aika kalliin taksi ja varsinkin Balilla maksoimme välillä taksista hieman liikaa ennenkuin tiedettiin bluebirdistä. Toisaalta esim. Uluwatussa ja Ubudissa nämä bluebirdit on kiellettyjä, sillä siellä halutaan tukea paikallista taksiyrittäjyyttä.

Asuminen: Yöyimme Thaimaassa hotelleissa ja Balilla myös osittain homestayssa, mikä on hienompi kuin hostelli, mutta ei niin hieno kuin hotelli. Majapaikkojen hintahaarukka vaihteli 12-40 euron välillä yöltä, eli halvimmillaan majoituimme 6 eurolla per henkilö. Yleensä hotelliimme kuului aamupala, sekä uima-allas, ja parhammillaan kuntosali. Balilla saimme jopa 33eurolla 5 tähden hotellin aamupalan kanssa, mikä oli kyllä koko reissun hienoin hotelli. Jos hotelliin ei kuulunut aamupalaa saimme tehtyä vedenkeittimellä itsellemme puuroa, tai kävimme ulkona syömässä. Etenkin viimeisellä viikolla Bangkokissa kävimme paljon kahviloissa syömässä aamupalaa. Balilta sai myös länsimaalaista aamupalaa paljon halvemmalla. Bangkokissa hotellien hinnat nousivat, kun saavuimme takaisin Bangkokkiin Balilta, sillä turistisesoki oli alkanut. Silloin oli vaikeampi löytää hyvää ja halpaa hotellia BTS aseman vierestä.

Ruokailu: Ruokailun hinta vaihteli todella paljoin. Söimme välillä paikallisesta muovituoliravintoloissa ja kautkojuissa euron parin annoksia, sekä välillä kunnon aterian paremmassa ravintolassa. Kallein ateria taisi olla 25euroa per henkilö, silloin kun söimme fine dining japanilaisessa ravintolassa paljon pieniä annoksia ja sushia. Thaimaan ja Balin hintatasoissa ei ollu paljoa eroa. Balilla söimme paljon enenmmän ns länsimaalaista ruokaa, sillä onhan Bali tunnettu sen trendaavista ravintoloista ja kahviloista. Siellä annoksen maksoivat alle 10 euroa.

Yhteenveto: Pidimme reissussa budjettipäiväkirjaa. Joinakin päivinä elelimme todella edullisesti, kun taas joinakin päivinä meni enemmän rahaa. 2 kuukauden reissu meidän laskelmien mukaan teki aika tasan 2500e/hlö + lennot. Tuosta summasta voi todellakin kiristää, varsinkin jos lähtee reppureissaamaan.

Iloisia reissuhetkiä<3 Petra

Koostevideo Balin matkasta: