Aasialainen Arjen nopeat Kasvisruoat Reseptit

Tofukulho ja maapähkinäkastike

Tofukulho ja maapähkinäkastike
Tofukulho ja maapähkinäkastike

Kermainen maapähkinäkastike antaa kulholle täyteläisyyttä ja tuo mukanaan suolaisen, hieman makean vivahteen. Tämä helppo ja monipuolinen ruoka sopii täydellisesti arjen nopeaksi ateriaksi tai terveelliseksi lounasvaihtoehdoksi.

Ainekset:

250 g tofua

1 tl seesaminsiemeniä

1 rkl soijakastiketta

1 rkl öljyä

Maapähkinäkastike:

1 dl kuorettomia maapähkinöitä

½ dl rypsiöljyä

1 rkl punaista currytahnaa

2 dl kookoskermaa

1 rkl soijakastiketta

½ limen mehu

Ohje:

Painele tofusta ylimääräinen neste pois. Voit kääriä tofun talouspaperiin ja asettaa sen päälle jotain painavaa noin 10-15 minuutiksi. Leikkaa tofu tämän jälkeen kuutioiksi tai ohuiksi viipaleiksi.

Laita tofukuutiot kulhoon ja lisää soijakastike sekä öljy. Sekoita hyvin, jotta tofu imee makua. Anna marinoitua noin 10-15 minuuttia.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää hieman öljyä. Paista tofupaloja pannulla noin 5-7 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita pinnalta. Älä täytä pannua liikaa, jotta tofusta tulee rapeaa.

Kun tofu on lähes valmis, ripottele päälle seesaminsiemenet ja paista vielä noin minuutti, jotta siemenet paahtuvat kevyesti.

Maapähkinäkastike:

  1. Kuumenna kattilassa rypsiöljy keskilämmöllä.
  2. Sekoita punainen currytahna öljyyn ja kuullota sitä noin 1-2 minuuttia, kunnes se alkaa tuoksua ja mausteet vapautuvat.
  3. Lisää kattilaan maapähkinät ja sekoittele, jotta ne saavat hieman väriä.
  4. Kaada joukkoon kookoskerma ja soijakastike, ja anna seoksen kiehahtaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 5-10 minuuttia, jotta maut yhdistyvät ja kastike hieman paksuuntuu.
  5. Ota kattila liedeltä ja soseuta kastike Bamixilla, kunnes se on täysin sileä.
  6. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu ja sekoita vielä kerran.

Resepti tehty yhteistyössä Bamix kanssa www.bamix.fi sivustolle.