Aasialainen Reseptit

Thaimaalainen Tom Yam – keitto

Tom Yam keitto

Tom Yam -keitto on yksi Thaimaan suosituimmista ruokalajeista. Thaimaalainen Tom Yam -keitto on erittäin aromaattinen keitto, joka on peräisin Thaimaan keski- ja itäosista.  Tom Yam -keitto valmistetaan yhdistämällä erilaisia mausteita ja ​​tuoreita yrttejä, kuten sitruunaruohoa, kaffirlimenlehtiä, inkivääriä, valkosipulia, limen mehua ja muita mausteita. Keittoon voidaan lisätä myös esimerkiksi katkarapuja, kanaa ja tofua. Me teimme keiton tällä kertaa tofulla.

Tom Yam -keitto on suosittu Thaimaassa ja sitä pidetään paikallisena herkkuna. Sitä tarjoillaan yleisesti lounaana tai illallisena, ja se voi olla joko pääruoka tai alkupala. Keitto on myös löytänyt suosiota ympäri maailmaa ja se on saatavilla monissa aasialaisissa ravintoloissa.

Thaimaalainen tom yam – keitto

Ainekset:

1/2 l vettä
50 g tom yam-tahnaa
200 ml kookosmaitoa
1 kevätsipulinvarsi
1 rkl kuivattua sitruunaruohoa
10-12 kpl kuivattuja kaffirlimen (ryppilimetti) lehtiä
Peukalon kokoinen palanen tuoretta inkivääriä
3 tomaattia
3 valkosipulin kynttä
200 g tuoreita herkkusieniä
4 rkl limen mehua
2 rkl kalakastiketta
Tuoretta chiliä maun mukaan
Tuoretta korianteria

Ohje:

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja kevätsipuli, pilko tomaatit ja herkkusienet paloiksi. Viipaloi inkivääri. Lisää kattilaan tilkka öljyä ja kuullota kevätsipuleita muutaman minuutin ajan. Laita kattilaan hienonnettu valkosipuli, inkivääri, sitruunaruoho, kaffirlimen lehdet ja Tom Yam -tahna. Kuullota hetki.
  2. Lisää vesi, herkkusienet ja tomaatit ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Mausta kalakastikkeella ja limen mehulla. Lisää kookosmaito. Maista ja mausta lisää tarvittaessa kalakastikkeella ja limen mehulla
  3. Koristele lopuksi thaimaalainen tom yam -keitto korianterisilpulla. Tarjoile tom yam -keitto höyryävän jasmiiniriisin kera.

Jos haluat tom yam -keittoosi tulisuutta, lisää joukkoon tuoretta chiliä tai chilikastiketta.

 

Thaimaalainen Tom Yam keitto

Kokeile myös: Merenelävä tom yam