Reseptit

Valkosipuli confit

valkosipuli confit

Jos et tunne confit-kypsennystekniikkaa, sitä käytetään esimerkiksi ankan kaltaisissa lihoissa, jolloin ne kypsennetään hitaasti öljyssä ja säilötään myöhempää käyttöä varten. Confit-tekniikka on klassinen ranskalainen säilömismenetelmä, jota käytetään nykyisin enemmänkin valmistusmenetelmänä. Confit nimitystä voidaan käyttää myös monista muista rasvassa kypsennetyistä raaka-aineista. Valkosipuli confit valmistetaan hauduttamalla valkosipulinkynnet kypsiksi oliiviöljyssä.

Voit käyttää mitä tahansa öljyä, mutta jos käytät öljyä, jossa on parempi maku, se parantaa confitin makua huomattavasti. Itse käytin oliiviöljyä. Tarvitset riittävästi öljyä peittämään valkosipulinkynnet. Valitse pieni uunia kestävä kattila tai uunivuoka , koska mitä suurempi astia, sitä enemmän öljyä tarvitset.

valkosipuli confit

Kuinka hyödyntää Valkosipuli Confit

Perunamuussiin, valkosipulileipään, mihin tahansa pastaruokaan, pizzaan, salaattikastikkeisiin, merenelävin kanssa, leivän päälle ja melkein mihin tahansa muuhun ruokaan, johon tarvitset valkosipulia. Ainoa ero on, että confatun valkosipulin maku on lempeämpi ja hienovaraisempi.

Huom! Jos reseptissä käytetään valkosipulinkynttä, voit helposti käyttää 3-4 confattua valkosipulinkynttä.

valkosipuli confit

Resepti

Ainekset:

  • 8 valkosipulia, kynnet eroteltu ja kuorittu
  • neitsytoliiviöljyä tarpeeksi valkosipulin peittämiseksi
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia
  • 1 rkl chilihiutaleita
  • ripaus suolaa ja pippuria

Ohje:

Esilämmitä uuni 100° C: seen. Lisää uunin kestävään kattilaan tai uunivuokaan kuoritut valkosipulinkynnet, tarpeeksi oliiviöljyä peittämään ne, muutama oksa tuoretta rosmariinia, chilihiutaleet ja ripaus suolaa ja pippuria. Varmista, että valkosipulinkynnet ovat kokonaan upotettu öljyyn. Siirrä valkosipulit 100 asteiseen uuniin noin tunniksi tai kypsennä, kunnes valkosipulit ovat pehmennet (45 minuutista tuntiin).

Jäähdytä valkosipuli confit öljyssä ja siirrä se täysin jäähtyneenä ilmatiiviiseen astiaan. Valkosipuli confit säilyy jääkaapissa useita viikkoja ja se voidaan myös pakastaa. Varmista, että valkosipuli on upotettuna öljyyn. Älä säilytä valkosipuli confitia huoneenlämmössä.

100 asteiseen uuniin noin tunniksi

valkosipuli confit

Seuraathan meitä instagramissa